Aansprakelijkheidsverzekering

Ben jij aansprakelijk voor schade bij iemand anders, dan biedt de aansprakelijkheidsverzekering uitkomst. Bijvoorbeeld wanneer jouw kind of huisdier plotseling de weg op rent, waarvoor een auto uit moet wijken en daarbij een forse schade oploopt.

Meer dan kleine schades
De schade bij de aansprakelijkheidsverzekering is meestal beperkt. Gelukkig maar. Je stoot iets om, morst of beschadigt op een andere manier de spullen van iemand anders. De schade is in dit geval meestal beperkt tot enkele honderden euro’s.

Maar de schade kan veel groter zijn. Bijvoorbeeld in de eerder genoemde situatie waarin iemand moet uitwijken omdat jouw kind of huisdier de weg op rent. Stel dat bij dat uitwijken personen gewond raken? Dan kan de schade al snel oplopen richting de duizenden of honderden euro's.

De zekerheid van de juiste dekking
De aansprakelijkheidsverzekering geeft je de zekerheid dat de financiële gevolgen van ongelukken veroorzaakt door jouw  schuld veilig worden gesteld. Zeker voor de aansprakelijkheidsverzekering geldt: je weet nooit precies wat er kan gebeuren.

Doordat er gemiddeld niet zo vaak gebruik gemaakt wordt van de aansprakelijkheidsverzekering, is de premie beperkt tot enkele tientjes per jaar.

De aansprakelijkheidsverzekering wordt vaak afgesloten in combinatie met de woonhuisverzekering en / of de inboedelverzekering. Ook het vergelijken van premies gebeurt meestal in zo’n combinatie.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Verheijden Financieel Adviesgroep maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie